Sterko draagt natuurlijk de werking voor onze volleyballende kinderen hoog in het vaandel.

Onze jeugdwerking steunt op een zeer ambitieus meerjarig plan inzake het sportief beleid van STERKO en het verder uitbouwen van de club vanaf het seizoen 2013-2014.

Ons jeugdvolleybal evolueert voortdurend.

Volley Vlaanderen steunt volleybal clubs zoals STERKO die via initiaties jongeren aanzet tot sporten, volleybal natuurlijk !

Via STERKO heb je op school kennis gemaakt met het project ‘Volley@School’. Dit is een initiatie tot volleybal en specifiek gericht op jongeren van het basisonderwijs. 

Kinderen kunnen dan in onze club, drie gratis initiatie trainingen volgen, waarbij we op een speelse manier van volleybal@school overgaan naar smashvolley.

SmashVolley is de vervanger van netbal op school en een variatie op het volleybal. Het is leuker, actiever en sportspecifieker dan netbal. Iedereen kan het op zijn of haar eigen niveau spelen. SmashVolley wordt op een laag net gespeeld en de bal mag 1 maal botsen. De nadruk van SmashVolley ligt op de aanval, het meest spectaculaire onderdeel van het volleybal.

Vanuit onze eigen jeugdwerking, die telkens stelselmatig de bestaande seniorploegen gaan versterken, willen we op eigen kracht doorstoten naar eerste provinciale.

Hier kan de beschrijving van onze jeugdwerking teruggevonden worden.